NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev juni 2021
2 nye Korte Kliniske Retningslinjer (KKR) i år:
 
Kære DOS medlem
 
DOS satser fortsat på de ”Korte Kliniske Retningslinjer” (KKR).
Korte Kliniske Retningslinjer er, som bekendt, retningslinjer der har til formål at besvare et enkelt eller 2 specifikke spørgsmål om en given behandling. Retningslinjen beskriver herefter hvordan man med fordel kan forholde sig i en given situation.

Hvis man i et fagområde, eller 2 fagområder imellem, har en tvist om et specifikt fagligt spørgsmål så anvender man den ”korte kliniske retningslinje” til at besvare dette spørgsmål.

På DOS´s hjemmeside ligger under fanebladet ”guidelines” de aktuelt gældende KKRér tilgængelige. Opsætningen er nyligt blevet ændret så man nu kan søge på såvel årstal som fagområde.

Lige som alt andet er KKR arbejdet i år blevet ramt af Corona. KKR-internatet i uge 10 blev således desværre aflyst. Som følge heraf er en del initiativer udsat til næste år, og en del KKRér som ellers ville udgå i år er forlængede et år og vil blive reviderede eller udgå i 2022.

På trods af Corona er der dog aktuelt udkommet 2 opdaterede KKR’er:
 
 
Disse KKRér er, efter endt høring, nu tilgængelige på DOS hjemmesiden.

Som formand for kvalitetsudvalget vil det fortsat være mit mål at etablere størst mulig accept blandt mine kolleger af at vi i DOS er nødsaget til samlet at dokumentere vort arbejde.

I mine øjne er det bedste værktøj vi har til rådighed til dette formål fortsat de korte kliniske retningslinjer.

Allerede på nuværende tidspunkt skal jeg derfor bede fagområderne om at gå i tænkeboks og fremfinde emner til KKR-forløb 2022 samt deltagere til arbejdsgrupper. Der vil igen i 2022 blive afholdt opstartende KKR seminar for de nedsatte arbejdsgrupper. Dette vil komme til at foregå i Nyborg mandag og tirsdag 7-8/3-2022.

Jeg ser frem til at vi i 2022 sætter gang i et rekordstort antal Korte kliniske retningslinjer.

Da undertegnede blev valgt som formand for kvalitetsudvalget i 2016 formulerede vi i kvalitetsudvalget en ansøgning til DOS bestyrelsen om det fremtidige KKR arbejde. På denne baggrund blev det bevilliget at vi kunne arbejde med KKR på den nu velkendte måde i 5 år. Dette således frem til og med 2022. Når vi når frem til DOS kongressen 2022 er denne bevilling således principielt forbi.

På DOS kongressen 2022 forberede kvalitetsudvalget et seminar hvor alle er velkomne til at diskutere fordele og ulemper ved KKR arbejdet. På kongressen 2022 er undertegnedes valgperiode forbi, men det er mit håb at min efterfølger som formand for kvalitetsudvalget får mandat til at fortsætte med KKR arbejdet. Jeg syntes indtil videre at KKR arbejdet har sat stort aftryk i den kliniske hverdag.

Med venlig hilsen og god sommer


 
Frank Damborg
Formand Kvalitetsudvalget i DOS
 
 
 
Ledig udvalgspost i Videnskabeligt Udvalg

Har du lyst til arbejde i Videnskabeligt Udvalg (VU) og være med til forme den videnskabelige profil omkring DOS og kongressen, så skal du læse videre! VU kommer nemlig til at mangle tre medlemmer efter DOS kongressen 2021.

Arbejdet i Videnskabeligt Udvalg består udover planlægningen af DOS bl.a. af kåring af året bedste PhD og artikel, uddeling af legater til videnskabeligt arbejde, symposier samt review af abstrakts.

Videnskabeligt udvalg har en vision om at arbejde endnu mere for ortopædkirurgisk forskning, men vi behøver din hjælp.

Formelt vælges nye medlemmer til VU på generalforsamlingen til DOS kongressen 2021. Alle kandidater får mulighed for en 2 minutters præsentation i forbindelse med valget på generalforsamlingen.

Hvis dette er noget for dig, så skal du kontakte formanden for VU, Thomas Jakobsen (scientific@ortopaedi.dk). Man kan stille op indtil en time før generalforsamlingen.

Du kan få en præsentation af dit kandidatur i DOS Bulletinen.
Præsentationen skal indeholde lidt tekst om dig selv samt hvorfor du gerne vil være med i VU og et foto. Præsentationen sendes til editor@ortopaedi.dk
senest 1. august.
 
 
 
 
Frameld dig dette nyhedsbrev