NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev november 2021
 
Velkommen til DOS kongressen 2021  
 
Det er med stor glæde at vi kan byde velkommen til dette år’ DOS kongres, som afholdes på Hotel Scandic Falkoner i København. Efter et år med corona, har vi igen fået mulighed for at afholde en kongres med alle de elementer som vi kender og holder af. Vi har mulighed for at mødes fysisk og deltage i videnskabeligt sessioner og symposier, besøge industri-udstillingen eller blot nyde at mødes med gode kollegaer.
 
DOS kongressen er tæt pakket med spændende aktiviteter. I år har vi bl.a. planlagt, 16 videnskabelige sessioner, 5 symposier, mange uddannelsesaktiviteter, DOS 75-års jubilæums symposium, Guildalforelæsning med Professor Fares Haddad, fejring af nye speciallæger, professorforelæsninger, møde i fagområderne, uddeling af legater og meget mere. Det bliver tre travle dage.  
 
Igen i år har vi rekord mange abstrakts – 252 stk. fordelt på de 16 videnskabelige sessioner og posters. Kvaliteten er som vanligt meget høj. Fredag eftermiddag dyster de bedste abstrakts om titlen som ”DOS Best Paper”. Din stemme er med til at afgøre kampen – så kom og vær med.  
 
Torsdag, når vi alle er færdige med møderne i fagområderne, afholder DOS og YODA en posterwalk. Konceptet er nyt. Alle posters er inddelt i grupper på 8-10 stk. Til hver gruppe er allokeret to moderatorer, som sammen med ejerne af posters går rundt og hører en kort præsentation af alle posters i gruppen. Der er som vanlig en pris til den bedste poster. Undervejs kan du være med til at bestemme, hvilken poster der skal have ”Publikumsprisen”. Parallelt med postersessionen er DOS vært for lidt godt til ganen.  
 
Fredag morgen er der DOS generalforsamling. Her skal vi bl.a. vælge en ny formand for Videnskabeligt udvalg og ny DOS kasserer. Vi ved allerede nu, at der bliver kampvalg om ledige poster til videnskabeligt udvalg. Din stemme er vigtig, så kom og vær med. DOS serverer morgenmad.  
 
Et af de mange højdepunkter på kongressen er DOS 75 års jubilæumssymposium, hvor Bjarne Møller Madsen og Sten Bach Christensen vil give os et overblik over dansk ortopædkirurgis historie og være med til at fejre de store og små fremskridt der er gjort i. Det kan kun blive spændende.  
 
Et andet vigtigt højdepunkt er vores DOS festmiddag, hvor vi fortsætter med fejringen af vores jubilæum. Det bliver en fantastisk aften med festtaler, uddeling af priser samt dans og hygge – og måske en enkelt genstand eller to. Billetterne er allerede revet væk.  
 
At arrangere og afvikle DOS kongressen er en stor udfordring og kan ikke klares uden en stor frivillig hjælp – tak til alle som er med til at gøre DOS kongressen til en succes.  
 
Vi ses til DOS kongressen!
 
Frameld dig dette nyhedsbrev