NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev december 2021

 

DOS-75 års jubilæumskongressen blev en succes

 
Tak til alle der var med til at gøre DOS 75-års jubilæumskongressen til en stor succes. Det blev trods truende Covid restriktioner i horisonten en kongres efter den klassiske DOS-tradition, men i denne årgang med et rekordstort antal abstracts og deltagere.
Vi fik således en jubilæumsudgave af kongressen, der sprudlede af videnskabelig aktivitet, uddannelse og det sociale samvær med kollegaer fra hele Danmark, vi har savnet siden 2019. Vi fik en fantastisk ”Honorary Lecture” om DOS-historie leveret af Steen Bach Christensen, Bjarne Møller-Madsen og Klaus Hindsø, hvor vi blev bekræftet i, at vi er et sprællevende videnskabeligt selskab, der står på skuldrene af mange gode kollegaers store arbejde i selskabet gennem de forløbne 75 år.

En af de kollegaer, der har leveret et særligt stort arbejde og engagement i DOS gennem årene er Steen Bach Christensen, der ved kongressen blev æret og udnævnt til æresmedlem af selskabet. På generalforsamlingen sagde vi også farvel til to stærke profiler i bestyrelsen. Thomas Jacobsen afgik efter først 6 år som editor og derefter det sidste år frem til denne GF som formand for videnskabeligt udvalg. Marie Fridberg afgik som kasserer gennem de sidste 6 år. Heldigvis kunne de erstattes af gode kræfter i form af henholdsvis Kristoffer Barfod som ny VU-formand og Jeppe Vejlgaard Rasmussen som ny kasserer.

Kongressen var således fyldt med spændende aktiviteter og for mig var en af de bedste Professor Fares Haddad, der som ”Guildal Lecturer” gav en fantastisk forelæsning om forreste korsbåndsskader, som var en jubilæumskongres værdig.

Ingen DOS-kongres uden fest og jubilæumsudgaven blev krydret med festtalen af Kjeld Andersen, der kunne bygge videre på den tale han holdt ved 50-års jubilæet.
Kongressen blev afsluttet med skarpe dueller i DOS-battle, hvor man virkelig kan få sine antagelser trykprøvet. I år oplevede vi, at Peter Toft Tengberg sendte os hjem med et ganske overbevisende budskab i form af, at marvsøm stadig ikke har udkonkurreret glideskruen ved pertrochantære hoftebrud.

I bestyrelsen står vi nu med fornemmelsen af, at det blev en meget vellykket kongres. En undersøgelse blandt deltagerne har bekræftet denne opfattelse. Der er naturligvis ting, der vil kunne gøres bedre, men også ting der er betinget i lokaler, placering og økonomi. Det meget store deltagerantal var utroligt positivt, men udfordrede lokalerne samt udstillingsarealet. Desuden blev vi udfordret af, at mange først tilmeldte sig til lige op til kongressen eller på dagen og det udfordrede logistikken i blandt andet forplejningen rigtig meget. Det bliver vi nødt til at finde en løsning på til næste gang.

Skal vi så tilbage til Scandic Falkoner i 2023? Ja, det kunne meget vel blive resultatet. Det er et meget stort arbejde at skifte kongressted, så vi forsøger at finde gode kongressteder, vi vil kunne vende tilbage til. Vi forventer at kongressen 2021 giver et beskedent overskud, men økonomien i at afvikle kongressen i København er er en udfordring på grund af priserne på kongresstederne. Men selv om bestyrelsen efter generalforsamlingen ikke længere er bundet af et krav om placering af kongressen vil vi også fremover forsøge at skabe en geografisk fordeling af kongresserne, der tilgodeser både øst og vest.

For nuværende ligger det dog fast, at vi planlægger DOS kongres i Vingsted onsdag-torsdag-fredag i uge 46 i 2022.

Afslutningsvist vil jeg sammen med den nye bestyrelse ønske alle medlemmerne en glædelig jul og et godt nytår. Vi glæder os til sammen med jer at tage hul på de næste 75 år for vores stolte selskab.


 
Torben Bæk Hansen
Formand
Frameld dig dette nyhedsbrev