NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev april 2022
Rundt om de Korte Kliniske Retningslinjer
 
Som de fleste ved har vi i DOS gennem en del år prioriteret arbejdet med de Korte kliniske retningslinjer (KKRér). Der er efterhånden udarbejdet en hel del KKRér, som ligger tilgængeligt på hjemmesiden.
 
Korte Kliniske Retningslinjer er, som bekendt, retningslinjer der har til formål at besvare et enkelt eller 2 specifikke spørgsmål om en given behandling eller udredning. Retningslinjen beskriver herefter, hvordan man med fordel kan forholde sig i en given situation.
 
Hvis man i et fagområde, eller to fagområder imellem, har en faglig uenighed om et specifikt spørgsmål, så anvender man den ”Korte Kliniske Retningslinje” til at besvare dette spørgsmål.
 
I 2020 gennemførte Kvalitetsudvalget en spørgeskemaundersøgelse om kendskabet til, anvendeligheden af, værdien af og brugen af de korte kliniske retningslinjer. Denne spørgeskemaundersøgelse vil vi nu gerne gentage.
 
Hvis du følger dette link: https://da.surveymonkey.com/r/M9DPW89, vil du få mulighed for at svare på nogle få spørgsmål om KKRér. Det tager kun kort tid. Vi håber, at mange vil svare på spørgeskemaet. Resultatet vil blive sammenholdt med resultatet af spørgeskamaet fra 2020 for at se om der er sket en udvikling i kendskabet til og anvendelsen af KKRérne.
 
På DOS kongressen i Vingsted i november arrangerer kvalitetsudvalget et symposium, der kommer til at omhandle DOS´s KKR arbejde. Resultatet af spørgeskemaet vil blive fremlagt her og vil indgå som en del af baggrundsmaterialet, når vi fremadrettet skal diskutere det fremtidige KKR arbejde.  
 
Nye KKRér i 2022
 
I uge 10 afholdt DOS Kvalitetsudvalg efter et års ”coronapause” igen KKR internat. Intentionen med det årligt tilbagevendende internat er at hjælpe de enkelte arbejdsgrupper bedst muligt fra land med deres retningslinjer. Aktuelt er 6 arbejdsgrupper i gang med at udarbejde KKRér, der vil komme til høring i sensommeren og som vil være gældende fra DOS Kongressen og 5 år frem.
 
Se nedennævnte opremsning for titler, fagområder og arbejdsgruppemedlemmer.
 
Hvis du skulle være interesseret i at vide mere om årshjulet for KKR arbejdet i DOS eller studere de KKRér der tidligere er udfærdiget kan de tilgås her >> 
 
Afslutningsvist vil jeg takke alle dem, der er i gang med at udarbejde årets ”høst” af KKRér.
 
Med venlig hilsen
 
Frank Damborg
Formand DOS Kvalitetsudvalg
 
 
Arbejdsgrupper KKR 2022.
 
Frameld dig dette nyhedsbrev