NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev marts 2023
Kære DOS-medlemmer  
 
Danish Orthopedic Academy er ved at tage form. Visionen om at skabe et nationalt center, der kan løfte dansk ortopædkirurgisk forskning til det højeste internationale niveau har mødt stor opbakning.  
 
Landets cheflæger har enstemmigt besluttet at støtte oprettelsen af DOA økonomisk og muliggør derved, at første etape af DOA kan etableres senere i 2023.  
 
DOA skal gøre Danmark verdensførende inden for undersøgelse af effekten af ortopædkirurgiske behandlinger. 
 
DOA skal facilitere nationale studier af høj kvalitet som kan vejlede behandlingsvalg og samfundsøkonomiske beslutninger.  
 
DOA skal udnytte Danmarks unikke muligheder for nationale, randomiserede, kliniske studier støttet af registerdata, der med fokuserede forskningsspørgsmål og subgruppe analyser vil gøre os i stand til at evidensbasere det individualiserede behandlingsvalg.  
 
DOA skal trække ressourcer til ortopædkirurgisk forskning og gøre det lettere for både den rutinerede forskningsleder og den unge forsker at finansiere projekter.  
 
DOA dag 2023 afholdes 10. maj
 
DOA vil påvirke forskning på tværs af landet, derfor skal professorer og forskningsansvarlige fra hele landet være med til at skabe DOA. Vi skal sikre en positiv påvirkning, der giver mening og muligheder for alle. Det foreløbige visionspapir ligger tilgængeligt på DOS hjemmeside og kan tilgås her >>
 
Professorer og forskningsansvarlige inviteres den 10. maj til at diskutere DOA, for at udarbejde en realistisk plan som alle kan se fordel af. Da det ikke er sikkert, at vi kan identificere alle relevante deltagere til DOA-dagen, så er interesserede professorer og forskningsansvarlige velkomne til at tilmelde sig til DOA-dagen her >>  
 
       
Kristoffer Weisskirchner Barfod 
Formand for DOS Videnskabelige Udvalg
Frameld dig dette nyhedsbrev