NYHEDSBREVET SES BEDST I EN BROWSER
Nyhedsbrev november 2023
DOS Kongressen 2023
 
Vi glæder os til at se jer til DOS Kongressen 2023, d. 15.-17. november i København. Programmet er virkelig spændende og som sædvanlig er videnskab, uddannelse, faglig kvalitet og udvikling de bærende elementer.  
 
Nye kollegaer, trivsel og International Orthopaedic Diversity Alliance (IODA)
Et af vores personlige højdepunkter er at byde nye speciallæger velkomne. Fredag, d. 17. november kl. 11.30 overrækkes DOS nåle og vi får taget et gruppebillede af vores nye kollegaer. Vi er fantastisk heldige, at vi stadig kan rekruttere dygtige folk ind i vores speciale. DOS ønsker at selskabet afspejler diversiteten i samfundet. Et symposium sætter derfor fokus på emnet torsdag, d.16. november kl. 9.30. Her diskuterer vi, hvordan vi kan sikre en inkluderende kultur, hvor alle trives og får mulighed for at udvikle sig efter bedste evne: ”A culture in Orthopedics where everybody can thrive and develop”. Symposiet afholdes sammen med International Orthopaedic Diversity Alliance (IODA), som vi også bakker op om ved at underskrive deres værdikatalog.  
 
DOA
DOS Videnskabeligt Udvalg har været primus motor i at skabe Danish Orthopedic Academy (DOA). Visionen er at opbygge en national forskningsenhed for interdisciplinær forskning i muskuloskeletale lidelser. DOA skal facilitere multicenter studier og nå ud i alle afkroge af Danmark. Kom og bliv opdateret omkring status og fremtidsplanerne for Danish Orthopedic Academy torsdag, d. 16. november kl.13.30.
 
Uddannelseshighlights
”Squeezing the Juice out of Teaching and Learning” bliver leveret af Lisa Hadfield Law, som DOS Honorary Lecture 2023. Lisa er en guru inden for ortopædisk uddannelse og hun har udviklet og afholdt talrige kurser for blandt andet AO, British Orthopaedic Association, Royal College of Surgeons og har været med til at udvikle uddannelsesprogrammer for både AO og vores britiske kollegaer. Hun er et absolut ”must see”. Dygtiggør dig ligeledes ved vores velkendte Meet the Expert sessioner for såvel yngre og mere erfarne kollegaer.  
 
Årets Guildal forelæser er Tim White, som er præsident for det britisk-irske traumeselskab, Orthopaedic Trauma Society of Great Britain and Ireland og leder af det sagnomspundne Edinburgh International Trauma Symposium. Vi kan se frem til forelæsningen ”Realistic Orthopedics” - mon ikke det giver stof til eftertanke!  
 
Derudover forekommer alle de traditionsrige og klassiske events såsom generalforsamling (spis morgenmad inden), frie foredrag, foredragskonkurrencer, møder i fagområderne, DOS battle, fest og farver. Det bliver så godt!  
 
Vi er taknemmelige for støtten fra vores gode samarbejdspartnere fra industrien og ser frem til at besøge den spændende udstilling. Desuden er der hele 3 frokostsymposier fra SECTRA (onsdag), Zimmer Biomet (torsdag) og Protesekompagniet (torsdag). Frokost bedes hentet i de første 20 min af pausen, hvorefter frokostsymposierne går i gang. For yderligere info se venligst programmet, DOS Bulletin og DOS Abstractbog
 
På vegne af DOS
 
 

Næstformand Ole Rahbek og Editor Jan Duedal Rölfing  
Frameld dig dette nyhedsbrev