Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære DOT medlem!  
 
Hermed seneste nyt fra Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab.     
 
DOS Kongressen
Som vanligt vil der om onsdagen på DOS kongressen blive afhold generelforsamling i DOT efterfulgt af et traume symposium.  
 
Agenda for generelforsamlingen:  
1.    Valg af dirigent og referent
2.    Godkendelse af referat fra sidste generelforsamling
3.    Formandens beretning, herunder beretning fra evt. udvalg
4.    Behandling af indkomne forslag
Bestyrelsen foreslår at beskrivelsen af vedtægterne ændres så der konsekvent står ”Dansk Ortopædisk Traumeselskab” som under vores logo og under paragraf 11 og ikke ”Dansk Ortopædkirurgisk Traumeselskab” i titlen og paragraf 1 samt
”Dansk Ortopædisk Selskab” i paragraf 4.  
5.    Fremlæggelse af regnskab og budget til godkendelse ved kasserer.
6.    Fastsættelse af kontingent
7.    Oplæg om fellowship i Sydafrika og klinisk ophold i Grønland ved Peter Tengberg.
8.    Uddeling af DOT rejselegat
9.    Eventuelt.  
 
Hvis man har indkomne forslag bedes de sendt til chairman@traumeselskab.dk. Deadline for forslag er 1. oktober.  
 
DOT symposiet har titlen ”Håndtering af åbne frakturer”. Vi starter med en række oplæg og følge op med en panel diskussion om bl.a. forskelle i algoritmer. Se programmet i Bulletinen.      
 
Rejselegat
DOT Rejselegatet kan søges igen i år. Deadline for ansøgning er 1. december. På vores hjemmeside finder du kriterier for ansøgning.  
 
Rejsebeskrivelse for seneste followship kan læses her.  
 
Korte Kliniske Retningslinjer
I samarbejde med DSAKS er der lavet en KKR omhandlende ”Operativ eller non-operativ behandling af olecranon frakturer hos ældre”. Den udarbejdede KKR ligger nu på DOS´s hjemmeside til høring. Kommentarer til denne KKR bedes sendt seneste 15. oktober til Liv Vesterby (livvesterby@hotmail.com). KKRen forventes godkendt på DOS kongressen 2018.
 
DOT bestyrelsen er allerede i gang med at planlægge næste KKR, og nedsættelse af arbejdsgruppen er i gang. DOTs KKR 2019 kommer til at omhandle behandling af calcaneus frakturer. Hvis du er interesseret i at deltage i arbejdsgruppen kan du kontakte Annie Primdahl (primdahlowitz@hotmail.com).  
 
National ortopædisk skadestue instruks (NOSI)
Arbejdet med NOSI fortsætter. Aktuelt har vi en håndfuld læger, der har meldt sig til udarbejdelse af instrukser. Der er lagt en plan for arbejdet og strukturen, og vi er indgået i samarbejde med YODA, som tidligere har lavet udkast til landsdækkende instrukser. Vi forventer at kunne fremlægge nogle eksempler til Generelforsamlingen. Er man interesseret i at være med til udarbejdelsen af NOSI kan man skrive til chairman@traumeselskab.dk.    
 
Årsmødet 2019
DOT årsmøde vil igen i 2019 blive afholdt på Trinity Hotel & Konference Center,i Fredericia. Titlen bliver ”Failures in fracture management” med fokus på nonunion og infektion. Vi har sammensat et kompetent nationalt og internationalt fakultet samt et spændende program. Emnerne undervejs vil være interessante både for yngre og erfarne ortopædkirurger. Du kan glæde dig til at se det foreløbige program præsenteret ved DOS kongressen. Vi forventer snarest derefter mulighed for tilmelding på hjemmesiden.      
 
De bedste hilsner  
 
Ilija Ban, Formand  &  Annie Primdahl, Næstformand                                                       
Dansk Ortopædisk Traumeselskab - www.traumeselskab.dk
Redaktør : Ulrik Branner - webmaster@traumeselskab.dk
Frameld dig dette nyhedsbrev